söndag 15 februari 2015

Polkagrispannacotta

Hoppas alla hade en bra alla hjärtans dag igår! Jag och Joakim ägnade nästan hela dagen åt att plugga, men på kvällen gick vi ut och åt och sedan tittade vi på film är hemma. Efterrätten tog vi till filmen och jag valde att göra något rosa dagen till ära. Pannacottorna blev mycket goda, men kanske lite väl mastiga efter middagen... Ber om ursäkt för att bilden är lite kass, men det var inte optimalt ljus för fotografering. 



Polkagrispannacotta
2-3 portioner

1 gelatinblad
3 dl grädde
Ca 1 dl krossade polkagrisar

Valfri dekoration. Jag valde en klick lättvispad grädde, hjärtströssel och geléhjärtan. 

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladet i lite vatten.

2. Koka upp grädden.

3. Tag grädden från värmen och tillsätt gelatinet och polkagrisarna. Beroende på hur fint du krossat dem kan du ta mer eller mindre än en deciliter. Detta påverkar också hur mycket pannacottan kommer att smaka och hur söt den kommer vara. Rör tills allt är upplöst.

4. Häll upp i fina glas eller serveringsskålar och låt svalna i kyl i några timmar. Pannacottan är klar när den inte längre är flytande. 

5. Dekorera efter humör och servera!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar