tisdag 18 juli 2017

Flädersaft

Just nu är jag hemma hos min mamma och pappa och deras fläder blommar nu. Därför skulle det såklart göras lite flädersaft!


Flädersaft
Ca 3 liter koncentrerad saft

40 fläderblomsklasar
3 citroner
50 g citronsyra
2 l vatten
1½ kg socker

Gör så här:

1. Plocka fläderblomsklasarna. Skölj blommorna och se till att det inte finns några eventuella kryp på dem.

2. Tvätta citronerna noga och skär dem i tunna skivor.

3. Varva fläder, citroner och citronsyra i en stor kruka eller hink.

4. Koka upp vattnet och tillsätt sedan sockret. Låt koka några minuter.

5. Häll den heta sockerlagen över blomblandningen.

6. Täck över kärlet och låt stå svalt i 4-5 dygn.

7. Sila saften och häll upp i flaskor. Om du tänker frysa saften, tänk då på att inte fylla hela vägen upp då vätskan expanderar när den fryser.

8. Frys den saft du inte ska använda inom 14 dagar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar